Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Se tidligere udførte opgaver

Nye ovenlysvinduer forbedrer indeklima i Vejleå Kirke

Vejleå Kirke i Ishøj havde behov for renovering af kirkevinduer. Der var utætheder i vinduerne, ligesom et rytterlys af 23 år gamle glaspaneler i en forbindelseskorridor mellem kirke og sognegård trængte til at blive renoveret.

Varme sommerdage og flere aktiviteter i kirkerummet skabte behov for naturlig ventilation i Vejleå Kirke i Ishøj. Parallelt var der utætheder i ovenlyset, og et rytterlys af 23 år gamle glaspaneler i en forbindelseskorridor mellem kirke og sognegård var klar til opdatering. Mekanisk ventilation med aggregater, rørføring og armaturer i sårbare lofter og vægge var ikke hensigtsmæssig. I stedet blev det til en udfordrende glarmesteropgave for SnoerGlas, som fik totalentreprisen, der indeholdt nye ovenlys over apsis og ornament-besatte rytterlys mellem kirke og sognegård.

Ventilation i kirkens ovenlys forbedrede indeklimaet”

”Ovenlys i en halvbue, monteret i otte meters højde samt rytterlys til sognegården med middelalder ornamenter i silketryk.”

Sådan lød opgaven til SnoerGlas, der har stor erfaring med kirkevinduer og andre glasløsninger til kirker. SnoerGlas klarede projektering, opmåling og montage af den udfordrende løsning med forskellige kirkevinduer.

Matematikken udfordrede, men i dag kan kirkens ovenlys åbnes i lodrette partier for komfortventilation, og lyset strømmer ned gennem kirkens ovenlys over apsis.

Ovenlysets geometriske form som halvbue gjorde, at arbejdet måtte udføres med stor håndværksmæssig nøjagtighed gennem hele projekteringen, herunder opmåling og montage. I totalentreprisen var også inkluderet:

• Zink-inddækninger

• Kraning og montering af rytterlys

• Rytterlys til kirke med middelalder-ornament i silketryk

• Håndtering af ovenlysenes motorer (VVS- og elektrikerarbejde)

Udover ovenlys i apsis fik gangen mellem kirke og sognegård nye rytterlys med prikmønster i silketryk og solafskærmende effekt. Ruderne fik påført et middelalder-ikon med en lille fugl, der trækker historiske spor tilbage til landsbykirken og traditionen i gotiske kirkevinduer.

​Renovering af kirkevinduer med respekt for historien

Dermed fik kirken ikke blot et forbedret indeklima. Man fik også trukket et historisk spor tilbage til middelalderen og den gamle kirkes glasmosaik-vinduer. Og det vækker begejstring i Vejleå Kirke:

”Nu hvor det hele står færdigt, ville vi ønske vi havde gjort det noget før. Indeklimaet i kirken er blevet markant bedre – til glæde for vores medarbejdere, kirkegængere og øvrige besøgende. Og så har vi ovenikøbet fået en bid af Ishøj landsbykirkes historie med i de fine silketryk, der pryder vores ovenlys i Sognegården," fortæller Rosa Møller Pedersen, kirkeværge og medlem af Ishøj Menighedsråd.

Du kan læse mere om opgaven for Vejleå Kirke her.


Snoer har leveret glasløsninger til flere sjællandske kirker gennem tiden. Se eksempler på vores arbejde her:


Glasmontre til Vilstrup Strandkirke

Det glæder en glarmesters hjerte, når glas som materiale indretningsmæssigt går i dialog med omgivelser af ældre dato. Og det gør glasmontren, som Snoer har leveret til den historiske kirke.

Nu strømmer lyset atter ind i Frederiksberg Kirke

Vi måtte klare os med en lille lift for ikke at ødelægge kirkens gulv, da vi løftede glasset ned. Nu er vinduerne pudset på indersiderne, og kirkegængerne kan igen nyde lysindfaldet i den 300 år gamle og nyrenoverede kirke.

Arkitektonisk solafskærmning til Bistrup Kirke

​Bistrup Kirke fik solafskærmning i nye ruder og sænkede derved temperaturen i kirkerummet. SnoerGlas stod for den komplicerede opmåling og montering af de i alt 72 MicroShade ruder i Bistrup Kirke.

Vores telefon er åben:

​Mandag - Torsdag

07:30 - 16:00​

​Fredag

07:30 - 15:30​​

​Lørdag - Søndag

Lukket

Adresser

SnoerGlas

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​​CVR: 1​0521203​​

SnoerAlu

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​CVR: 33255578

Snoe​rTræ

​Lærkevej 13, 2400 København NV

​​CVR: 39555204​

Kontakt

Ring til os på telefon:​

​​​​​38 34 03 11

Send os en e-mail:​

Find os på sociale medier:​

facebook_white​   linkedin_white