Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Se tidligere udførte opgaver

​Forsatsvinduer til Holmens Kirke holdt på varmen og dæmpede trafikstøj

I forbindelse med en omfattende istandsættelse af Holmens Kirke i 2007, var der ønske om støjdæmpning og energirenovering af kirkens vinduer. Det igangsatte glarmesteropgaven på ialt 26 vinduesfag. Arbejdet med de knap 8 meter høje vinduer i den 400 år gamle kirke i hjertet af København var en fagentreprise lidt ud over det sædvanlige.​​

Det var en særdeles spændende og kompliceret glarmesteropgave, der landede hos SnoerGlas, da fagentreprisen på forsatsvinduerne i Holmens Kirke var en realitet.

​I dag reducerer forsatsrudernes tykke glas støjgenerne fra byens trafik samtidig med at murværk, karme og rammer ikke bliver ødelagt af kondensvand. Som ekstra bonus så holder blyruderne nu længere, fordi forsatsvinduerne skærmer dem mod det vindpres, der kommer udefra.

8 meter høje vinduer og 26 unikke vinduesløsninger

​26 vinduesfag med op til 6-7 karme hver og knap 8 meter høje vinduer kaldte på præcision og stor ekspertise. Især opmåling og montage var kompleks og blev udført i tæt samarbejde med andre håndværkere.

Holmens Kirke har, som mange andre gamle danske kirker, blyvinduermed firkantede felter, og forsatsvinduerne skulle monteres, så de ikke kunne ses.

For Snoervar montagen af de skrå vinduesløsninger udfordret af, at nogle af væggene i den gamle kirke var porøse. SnoerGlas måtte derfor sikre sig, at forsatsvinduerne sad i de karme, de var beregnet til, og at de sad i vinkel.

​Indvendigt bag blyruderne blev der indmuret vinkelstål, hvorpå forsatsruderne udført af grafitalmalet aluramme blev monteret. Stålkarme blev produceret af Emil Nielsens Smedeværksted og forsatsrammer fremstillet af Alu Design.

Arkitekt M.A.A. Birgitte Toyberg-Frandzen, medejer af arkitektfirmaet Toyberg-Frandzen A/S, har været arkitektrådgiver for Holmens Kirke i godt 30 år. Hun fortæller:

Alle forsatsvinduer er individuelt fremstillet til de gamle irregulære vindueslysninger, så man måtte derfor lave skabeloner forud for fremstilling af forsatsvinduerne. Glasløsningen skulle være så diskret som mulig, så stålrammer blev indbygget i murværket, og sprosseinddeling blev udført med vandrette moduler ud for vandrette bånd i de eksisterende blyruder.

Arkitekt M.A.A. Lars Toyberg-Frandzen udarbejdede tegningsmaterialet til udbuddet og pegede på SnoerGlas til gennemførelsen af opgaven, og resultatet skabte senere stor efterspørgsel:

Der var kirker i Jylland, der ringede for at høre, om de kunne få samme forsatsvinduer som i Holmens Kirke. Det blev oplyst, at det ikke var en standardløsning men en 100 procent skræddersyet løsning. Resultatet er meget tilfredsstillende i Holmens Kirke, idet man ikke ser, at der er opsat forsatsvinduer foran de smukke blyruder, siger Birgitte Toyberg-Frandzen, der benytter SnoerGlas til restaurering af blyruder i blandt andre Grundtvigs Kirke, Sankt Jakobs Kirke, Holmens Kirke og Sankt Pauls Kirke.

Holmens Kirke ved Holmens Kanal i København er vært for mange koncerter og anvendes som kongehusets kirke. Den gamle sømandskirke blev indviet i 1619 under Christian den IV.

Vores telefon er åben:

​Mandag - Torsdag

07:30 - 16:00​

​Fredag

07:30 - 15:30​​

​Lørdag - Søndag

Lukket

Adresser

SnoerGlas

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​​CVR: 1​0521203​​

SnoerAlu

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​CVR: 33255578

Snoe​rTræ

​Lærkevej 13, 2400 København NV

​​CVR: 39555204​

Kontakt

Ring til os på telefon:​

​​​​​38 34 03 11

Send os en e-mail:​

Find os på sociale medier:​

facebook_white​   linkedin_white