Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

100 års erfaring

Kompleks ”vinduespudsning” i Frederiksberg Kirke gav smukt lysindfald

​24 års støv havde samlet sig mellem forsatsruden og de to store blyindfattede vinduer ved alteret i Frederiksberg Kirke. Det mere end fem meter høje, ubeskyttede vinduesglas uden ramme skulle tages ned, så ruderne kunne blive pudset indvendigt - for første gang. SnoerGlas stod for opgaven med nedtagning og reetablering - en noget krævende ”vinduespudsning”, der blev udfordret af kirkens nye trægulv og en gammel grav.

        

Siden der i 1993 blev isat termorude foran de blyindfattede ruder, har ruderne ikke været pudset indvendigt. For 24 år siden var det også SnoerGlas, der stod for montering af den 250 kg. tunge forsatsrude. Dengang blev ruden løftet i af otte mand.

I dag bruger man heldigvis lifte, men med et nylagt trægulv og en gammel grav under vinduet var opgaven alligevel ikke helt nem. Arkitekten havde bedt om en lift, der ikke var for tung, da hun var bange for, at den ville gå gennem gulvet og falde ned i en underliggende grav. Den 250 kg. tunge rude blev derfor løftet med en lille glaslift, der kun kunne løfte 550 kg. Desuden blev der lagt forstærkningsplader under liften for at skåne det nylagte trægulv.


Nervepirrende nedtagning

Glasliftens øverste sugekopper kunne imidlertid ikke nå højere end 4,5 meter, og da det fem meter høje vindue sad godt to meter oppe, kunne liften kun holde ruden i rudens nederste del. Der var derfor fare for, at toppen af vinduet blev sat i svingninger så det tynde glas ville knække under sin egen vægt. Det blev en nervepirrende nedtagning!

Opgaven blev yderligere udfordret af, at der ikke var nogen ramme omkring ruden. Normalt består et forsatsvindue af glas med ramme omkring. Men her sad der to termoruder, der var sat ind i murlysningen med lister. Listerne skulle demonteres og ruden forsigtigt trækkes ud, uden at ramme stenene i lysningen.

Heldigvis lykkedes det med stor forsigtighed og takket være Snoers dygtige glarmestre at løfte glasset ned – også uden at nogen faldt i graven. Vinduet blev rent, og kirkegængerne kunne igen nyde det smukke lysindfald i den 300 år gamle kirke.

SnoerGlas har gennem tiden leveret glasløsninger til flere sjællandske kirker. Frederiksberg Kirke blev indviet i 1734 under Christian d. 6.

Vores telefon er åben:

​Mandag - Torsdag

07:30 - 16:00​

​Fredag

07:30 - 15:30​​

​Lørdag - Søndag

Lukket

Adresser

SnoerGlas

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​​CVR: 1​0521203​​

SnoerAlu

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​CVR: 33255578

Snoe​rTræ

​Lærkevej 13, 2400 København NV

​​CVR: 39555204​

Kontakt

Ring til os på telefon:​

​​​​​38 34 03 11

Send os en e-mail:​

Find os på sociale medier:​

facebook_white​   linkedin_white