Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Blyindfattede mosaikruder – en uddøende kompetence

I Frederiksberg Bredegade 5, ligger en bevaringsværdig bygning, der netop har gennemgået en omfattede restaurering. Stenklint har været entreprenør på sagen og SnoerGlas har i tæt samarbejde med Per Hebsgaard, Hebsgaard A/S, udført restaureringen af blyindfattede ruder på ejendommes hovedtrappe.

Sammen med Hebsgaard A/S har SnoerGlas restaureret 4 fag vinduer på ejendommens hovedtrappe. Deres stand var særdeles kritisk. I alt 36 blyindfattede mosaikruder var stærkt medtaget og flere glas var slået itu.


En proces hvor djævlen ligger i detaljen

Omhyggelighed og sans for detaljen er afgørende for arbejdet med blyindfattede ruder.

Ruderne blev forsigtigt udtaget af eksisterende karme og rammer, nænsomt adskilt og alle glas blev derefter afrenset.Herefter blev glassene samlet med nye blyprofiler og nye vindjern blev loddet på udvendigt.

I blyprofilerne blev der fyldt ud med linoliekit, en ”grød”, der sikrer at blyprofiler og glas er helt tætte sammen. Blyprofilerne blev så loddet sammen med tin og ruderne blev sat i nye vinduesrammer på traditionel vis ved at blive trykket i kit og overkittet.

Overdrager viden til næste generation glarmestre

Kompetencer indenfor restaurering af blyindfattede ruder er en uddøende disciplin. Derfor var det også vigtigt for SnoerGlas at involvere næste generation af glarmestre, når vi får en opgave som denne.

”Per Hebsgaard, som vi arbejdede sammen med på opgaven har stor ekspertise indenfor dette felt. Men hvis vi skal sikre os at næste generation af glarmestre også kommer til at mestre teknikken, er det vigtigt at de involveres på helt tæt hold i restaureringssager som denne. Under restaureringen besøgte vores lærling derfor Per Hebsgaard for at suge til sig af viden, kompetence og årelang erfaring. Blyindfattede ruder er nemlig et vigtigt element indenfor glarmesterdisciplinen – en kompetence som færre og færre desværre mestrer, fortæller Torben Snoer, glarmester og direktør i SnoerGlas.

Find flere spændende glassager her.

Vores telefon er åben:

​Mandag - Torsdag

07:30 - 16:30​​

​Fredag

07:30 - 16:00​​

​Lørdag - Søndag

Lukket

Kontakt

Ring til os på telefon:​

​​​​​38 34 03 11

Send os en e-mail:​

Find os på sociale medier:​

facebook_white​   linkedin_white