Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

100 års erfaring

Geometrisk ovenlys monteret i Vejleå kirke

Halvbuer og historiske silketryk. Matematikken udfordrede, da Vejleå Kirke skulle have nyt ovenlys i kirkens apsis. SnoerGlas fik totalentreprisen, der stod på over fem måneder og inkluderede også nye ruder med silketryk i rytterlys mellem kirke og sognegård.

”Ovenlys i en halvbue, monteret i otte meters højde samt rytterlys til sognegården med historisk ornament i silketryk.”

Det var en krævende og noget anderledes glarmesteropgave, der landede hos os, da vi fik totalentreprisen på de nye ovenlys til Vejleå Kirke i Ishøj. Kirken skulle have udskiftet ovenlys i kirkens apsis – korrundingen bag alteret, ved korset. I totalentreprisen var inkluderet zinkinddækninger samt håndtering af ovenlysenes motorer, hvorfor opgaven også involverede VVS- og elektrikerarbejde.

Halvbuen med Schüco-profiler til apsis blev først samlet hos vores afdeling i Taastrup, SnoerAlu, og siden hejst på plads med hjælp fra stillads og kran. Den komplekse totalentreprise stod på over fem måneder og inkluderede koordinering med underleverandører samt opmåling, projektering, tegning og montage.

Rytterlys med historisk ornament i silketryk
Udover ovenlys i apsis, skulle gangen mellem kirke og sognegård også have nye rytterlys med prikmønster i silketryk og solafskærmende effekt. Sammen med prikmønsteret blev der også påført et særligt middelalder ornament fra den gamle kirke - en lille fugl, på alle ruder i rytterlyset mellem kirke og sognegård.

SnoerGlas har gennem tiden leveret glasløsninger til flere sjællandske kirker. Vejleå Kirke i Ishøj, blev indviet i 1997, og er blandt Danmarks nyere kirker. De sidste 50 år er der bygget omkring 120 nye kirker i Danmark

GLASFAKTA OM PROJEKTET


OVENLYS TIL KIRKENS APSIS:

Det halvrunde ovenlys i apsis samt ovenlysriglerne (de vandrette profiler) blev konstrueret i kuldebroisolerede aluminiums profiler, system FWS50 med udvendige dæklister. De 11 oplukkelige partier, haraf tre røgopluk og otte komfortopluk, blev konstrueret i Schüco system AWS114.SI med 300 mm saksebeslag. Opluk blev leveret med kædemotorer fra Window Master med hjælp fra elektriker.

RYTTERLYS TIL GANG ML. KIRKE OG SOGNEGÅRD

Rytterlysene mellem kirke og sognegård blev udført i Vitralpaneler type A74 med 8 komfort og 2 røgopluk med solafvisende energiruder og prikmønster i silketryk. Til begge ovenlys har elektriker leveret og monteret nye styrecentraler

Vores telefon er åben:

​Mandag - Torsdag

07:30 - 16:00​

​Fredag

07:30 - 15:30​​

​Lørdag - Søndag

Lukket

Adresser

SnoerGlas

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​​CVR: 1​0521203​​

SnoerAlu

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​CVR: 33255578

Snoe​rTræ

​Lærkevej 13, 2400 København NV

​​CVR: 39555204​

Kontakt

Ring til os på telefon:​

​​​​​38 34 03 11

Send os en e-mail:​

Find os på sociale medier:​

facebook_white​   linkedin_white