Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

100 års erfaring

Snoer i tæt samarbejde med specialister om glaskunst i København


Håndværkerforeningen i Kjøbenhavn søgte rådgivning hos SnoerGlas, da bronzeskulpturerne med de mange grønne glassten foran den såkaldte Slange-bygning på Bispebjerg Bakke skulle istandsættes. Nu er glassene restaureret – men vejen dertil var en lang proces

Tilbage i november 2018 rakte Håndværkerforeningen i Kjøbenhavn ud til SnoerGlas for at få rådgivning om, hvordan man kunne restaurere bronzeskulpturerne, lavet af kunstner Bjarne Nørgaard. I dag, 12 måneder senere, står bronzeskulpturerne som nye igen. Vejen dertil var imidlertid både lang og kompleks og inkluderede tætte samarbejder med både Håndværkerforeningen og flere specialister.

I projektets research fase, undersøgte man forskellige muligheder for at fastholde de mange sten. Limtyper blev studeret med henblik på at finde den mest holdbare løsning. SNOER var i dialog med en smed omkring mulighederne for en mekanisk fastholdelse af stenene og konsulterede en fugeekspert. Efter at have udført prøver med klæbning af glasstenene og sikret at de sad fast, kunne den videre proces gå i gang. Håndværkerforeningen bragte skulpturerne til stukkatørerne Brdr. Funder, som nummererede samtlige glas og huller og lavede gipsaftryk af de huller, hvor de manglende sten skulle sidde i. Herefter kunne man bestille de nye sten, der skulle produceres i Kina. Projektet var altså langt mere end bare et spørgsmål om at rense eksisterende sten og sætte dem i igen.

Da de nye sten kom til Danmark, fik SnoerGlas dem sammen med skulpturerne. Eksisterende tilbageværende glas blev demonteret og afrenset. Bronzen blev ligeledes afrenset og primet.

Herefter fastlimede SNOER de mange glas – og kunne heldigvis konstatere, at alle glas passede præcist.- Flot forarbejde af Brdr. Funder, at arbejde videre på.

” Bag os ligger en lang proces, hvor vi har trukket på et godt samarbejde med specialister indenfor flere fag”, fortæller Torben Snoer om restaureringen af de seks skulpturer med i alt 180 glassten.
- Og så har det selvfølgelig krævet en koordineret projektstyring, fordi hver enkelt sten var forskellig og passede ned i ét præcist hul. Men en spændende opgave, hvor vi har nydt godt at et stærkt netværk og mangeårige samarbejdspartnere”

Bispebjerg Bakke er opført i 2006, og består af 135 lejeboliger fordelt på 11 huse. Idéen bag det kunstneriske projekt opstod ud fra grundtanken om, at kunsten skal påvirke samfundet og skabe livsglæde.

Opgaven er den seneste i rækken af opgaver, hvor SnoerGlas har arbejdet med kunst og kultur

Vores telefon er åben:

​Mandag - Torsdag

07:30 - 16:00​

​Fredag

07:30 - 15:30​​

​Lørdag - Søndag

Lukket

Adresser

SnoerGlas

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​​CVR: 1​0521203​​

SnoerAlu

​Lærkevej 17, 2400 København NV

​CVR: 33255578

Snoe​rTræ

​Lærkevej 13, 2400 København NV

​​CVR: 39555204​

Kontakt

Ring til os på telefon:​

​​​​​38 34 03 11

Send os en e-mail:​

Find os på sociale medier:​

facebook_white​   linkedin_white