Glasløsningen består af to specialfremstillede indgangspartier i glas og en glasvæg i to etager, der går fra stueplan til stationens nye første sal.Udover indgangspartiet leverer SnoerGlas stålbæringer, fuldglasvægge og dørautomatikker til stationsbygningens lejemål samt udvendige indgangspartier. - Sidstnævnte i samarbejde med Assa Abloy. For at finde den helt rigtige løsning til projektet, har vi udarbejdet tre mock ups som i udvælgelsesprocessen er blevet fremvist for entreprenøren og Slots- og Kulturstyrelsen. Glaspartierne skal vende mod øst og vest og bliver dermed indgangen til metroen.
Glasvægge til erhvervslejemål
I samarbejde med Assa Abloy leverer vi desuden glasvægge og glasdøre med skydedørsautomatik til stationsbygningens fire lejemål. Assa Abloy er blandt verdens mest omfattende leverandører, når det kommer til automatiske indgangs- og udgangspartier.
Tobias Snoer er projektleder på hele projektet, og har stået for opmåling og tegning af den specielle glaskonstruktion. Tobias er med sin tyske glastekniske uddannelse, der ikke findes i Danmark, godt rustet til opgaven.
Projektet Østerport II startede i 2017. Østerport Station er en fredet bygning, og byggeriet sker derfor i tæt dialog med Slots- og Kulturstyrelsen. Når Østerport II står færdig, vil den dagligt blive brugt af 50.000 mennesker. Stationen vil havde muligheder for indkøb, gode caféer og restauranter i den nye bygning. Projektet indebærer en etage mere end den tidligere Østerport. Den ekstra etage vil blive anvendt til kontorlandskab. I alt er projektet på 17.000 m2 inkl. butikker og 550 kontorpladser med panoramaudsigt til Marmorkirken, Kastellet og Østre Anlæg. Dertil kommer en privat gårdhave i tredje sals højde.
Se flere billeder her.
