Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Telefon: 38 34 03 11  ​E-mail: snoer@snoer.dk

Kompleks glasfacade til nyt pandahus i Københavns Z00

​Den kinesiske stat udlåner to pandaer til Københavns Zoologiske Have. Det har sat gang i byggeriet af et nyt pandahus, som er finansieret gennem bidrag fra en lang række fonde og private virksomheder. Anlægget opføres hvor det oprindelige elefanthus lå, og er udformet som et yin og yang-tegn med både krumme og bugtede glasfacader.

Systemløsning til komplekst byggeri

Som en del af den samlede glasløsning, leverer og monterer SnoerAlu ti glasdøre og to glas-foldedøre, som produceres på Snoers eget alu-værksted i Tåstrup. Glasløsningen opbygges grundlæggende af profiler og komponenter fra Schüco, men som følge af særlige krav i Panda-husprojektet har SnoerAlu måttet fravige Schücos systemløsning og montere specielle ovale låsecylindre fra en anden leverandør. Dørene som bl.a. skal fungere som flugtveje og nødudgange, monteres med to-lags ”pandasikre” termoruder og er nok de eneste komponenter i de markante facader, som ikke er både krumme og helt unikke.

”Systemrådgivning har for vores vedkommende spillet en væsentlig rolle i processen. Pandahuset er et godt eksempel på, at man gennem faglig dialog og systemrådgivning ofte kan tænke standardsystemer ind i selv de mest komplekse løsninger. Det har vi god erfaring med – og mange fine eksempler på. F.eks. fra Den Hvide Kødby og større virksomheder som Coloplast” fortæller Torben Snoer.

”Panda-last”

Da der ikke findes faste standarder for hvilken belastning en panda udsætter bygningselementer for, har det været nødvendigt at beregne særlige kriterier, som nu lidt uofficielt har fået navnet ”panda-last”. De anvendte laminerede glas er opbygget af 2 x 6 mm eller 2 x 8 mm glas, afhængig af den vurderede aktuelle ”panda-last”. De både krumme og buede glaspartier i panda-anlægget består af mellem 70- og 80 enkeltruder, hvoraf kun 4 er ens.

Panda Husets facade leveres af svenske Skandinaviska Glassystem AB (SGS), hvis danske afdeling har været i tæt dialog med arkitekterne fra BIG gennem hele processen, fra de første skitser. Fokus har været at give publikum den ultimative oplevelse af pandaernes liv i anlægget - en målsætning, der har været afgørende for flere valg i processen. F.eks. har man i samråd med arkitekter og ingeniører fravalgt at bruge hærdet glas, som muligvis ville give en flimrende synsoplevelse i de krumme flader. Man har valgt at opbygge anlæggets sikkerhedsglas som termoruder medlamineret floatglas. Det svenske system, som tidligere er anvendt på fleremarkante byggerier, som f.eks. Industriens Hus på Rådhuspladsen i København, gør det muligt at fastholde de monterede glas uden synlige rammer, samlet med en smal synlig fuge.

Pandahuset indvies i April 2019.

Se billederne på ZOO's hjemmeside her.

Telefontid:

Ring på: 38 34 ​03 11​

​Mandag - Torsdag

07:30 - 16:30​​

​Fredag

07:30 - 16:00​​

​Lørdag - Søndag

Lukket

Kontaktoplysninger & sociale medier

​​​Send os en e-mail: snoer@snoer.dk mail-ikon

Ring på: 38 34 03 11 tlf-ikon